PUR SOFT kivitelezés

obr.10,1,00 nástřik izolační vrstvy PUR SOFT v podkroví
PUR SOFT szigetelőréteg szórás tetőtérben

A helyszínen szórt PUR IZOLÁCIÓ SOFT habbal történő hőszigetelés technológiájához használt készhab térfogati tömege 14 +/- 5 kg/m3. Az anyag alkalmatlan kültéri szigetelésként. A nagyon durva felületi szerkezet esztétikai (vagy tűzvédelmi) szempontból indokolttá teheti a burkolást (OSB lap, gipszkarton, lemez). A szórt szigetelő réteg a burkolás előtt mérete miatt levágható a szükséges vastagságra. A fal vagy a tetőtér rétegrendjében rendszerint páragátat, általában egy fóliát szükséges beiktatni. A megoldás terve minden objektumra vonatkozóan egyedi megoldásokból és a szigetelő réteg iránt támasztott követelményekből indul ki (hőszigetelési vagy hangszigetelési tulajdonságok).

Technológiai berendezés és kezelőszemélyzet:

A kiváló minőségű kivitelezés csak magasnyomású szórással érhető el – Gusmer/Graco berendezéssel. A másik fontos tényező a berendezés megfelelő beállítása és működése, az üzemeltetésének tisztántartása. A kezelőszemélyzet rendszerint három képzett és tapasztalt szakemberből áll. A kivitelezési csoport mobilis (dobozos teherautó). A munkamenetről és a kivitelezéskor tapasztalható időjárási viszonyokról naponta készül feljegyzés a munkanaplóba.

·         levegő hőmérséklete                                                            0°C-tól

·         az alapfelület hőmérséklete                                                  0°C-tól

·         a levegő max. relatív páratartalma korlátlan

A hab beltéri szórását nem korlátozza időben semmi. A kivitelezéshez 380 V / 32 A elektromos feszültségcsatlakozó szükséges, használható mobil elektromos áramforrás is. A beltéri permetezésre általában mobil állványozás vagy magas emelő kocsi használható.


Példák a PUR SOFT szigetelés szórására

obr. 10,1,1 detail aplikace nástřiku PUR SOFT obr. 10,1,2 dokonalé bezesparé napojení nástřiku na krokve
A PUR SOFT szigetelés alkalmazásának részlete A szórt felület tökéletes kapcsolódása a gerendához
   
 obr. 10,1,3 detail aplikace nástřiku PUR SOFT stropu  obr. 10,1,4 izolovaná a neizolovaná část stropu mezi trámy
A PUR SOFT mennyezeti szigetelés alkalmazásának részlete  A mennyezet szigetelt és nem szigetelt része a gerendák között
   
 obr. 10,1,5  tepelná izolace dvouplášťového stropu nízkoenergetického domu (tloušťka             vrstvy 280 mm)  obr.10,1,6 tepelná a zvuková izolace podkroví, technicky dokonalá náhrada deskových izolací
 Egy alacsony energiájú ház kétfalú mennyezetének hőszigetelése (a rétegvastagság 280 mm)  A tetőtér hő- és hangszigetelése, műszakilag tökéletesen kiválthatók a lemezes szigetelőanyagok
   
 obr.10,1,7 utěsnění tvarově složitých a nepřístupných detailů  obr.10,1,8 nástřik PUR pěny SOFT na strop
A bonyolult alakú és nehezen hozzáférhető részek tömítése PUR SOFT keményhab szórás mennyezetre
   
obr.10,1,9 opracování nástřiku PUR pěny SOFT na stropě obr.10,1,10 dokončení nástřiku PUR pěny SOFT na stropě
PUR SOFT hab eldolgozása a mennyezeten PUR SOFT hab befejezése a mennyezeten

 

 

 Az alapfelület előkészítése permetezésre:
Erős szennyezettség esetén le kell kaparni és zsírtalanítani kell, vagy le kell mosni magasnyomású vízsugárral. A korrodálódott felületet meg kell tisztítani és alapozni kell. A fellazult lemezdarabokat össze kell egymással szegecselni, és a tetőszerkezethez is rögzíteni kell. A szórást száraz, zsírtalanított felületre végezzük közvetlenül a lemezre fedőfesték nélkül.
Az alapfelület típusa: Deszkázat, OSB lapok, gipszkarton
A szórást az így megtisztított, száraz felületre közvetlenül hordjuk fel.
Az alapfelület típusa:Falazat
Fontos kérdés, hogy a falra vagy vakolatra nem összetartó festéket hordtak fel. Ha igen, el kell távolítani vagy penetrálni kell (például akril diszperzittel) olyan állapotba, hogy megfelelően rögzüljön a falhoz. A leváló vakolatot le kell verni és újra fel kell vakolni. A szilárd alapfelületre a szórás közvetlenül történhet.
A PUR SOFT hab szórása
Az alapfelület fent leírt előkészítése után kezdhető meg a hő- és hangszigetelő keményhab felhordása. Az előkészített GUSMER/GRACO berendezéssel, egy 95 m (vagy akár 120 m) hosszú tömlővezetékkel a két komponens keverékét kb. 100 bar nyomáson a keverőpisztolyhoz szállítják. A tapasztalt dolgozó aeroszol formájában a tiszta és előkészített alapfelületre permetezi a keveréket, ahol a vegyi reakció következtében 1 másodperc múlva min. 50 mm vastag keményhab keletkezik. A hab felhordható felületi szórással, például tetszőlegesen igényelt rétegvastagságban, vagy befecskendezéssel egy nyitott vagy félig nyitott üregbe.
A szórást levágással igazíthatják a rétegek egyenletessége miatt. A beltérben végzett habszóráskor izgatóan ható aeoroszol keletkezik. Az adott térben a szórás idejére korlátozni kell az üzemeltetést. A szigetelő réteg vastagsága gyakorlatilag korlátlan lehet, természetesen a szerkezet hőellenállásának követelményeiből kell kiindulni.
A PUR SOFT könnyűhab felületkezelése A szigetelő réteg használati módjától függ.

Poliuretán szigetelőrendszerek kivitelezésével:
replika omega

first copy watches omega imitation