PUR keményhabos tetők Krétán

Állítólag Görögország az egyik legnagyobb piac a poliuretán keményhab hő- és vízszigetelés terén. A nyári hónapok nagyon magas nappali hőmérsékletei – akár +40 °C - lehetetlenné teszik a hazánkban elterjedt bitumen lemezes vízszigetelést.
El kell azonban mondanunk azt is, hogy az eredeti objektumok nagy része (családi házak) sokkal alacsonyabb szinten állnak, mint a hazánkban épült objektumok. A tetősíkot sokszor csak egy beton födémlemez alkotja, bármilyen vízszigetelés nélkül (!) és tetőbeereszések nélkül. A tető körvonala mentén alacsony a párkány, amelynek semmilyen kivezetése sincs a csapadékvíz számára. A tetők többségénél hiányoznak a bádogos termékek. Úgy gondoltam, hogy itt egyáltalán nem esik, de a téli időszakot az esőzések jellemzik.

Nagyon sikeresen megtelepedett ezért itt a PUR technológia. Ma már számos ház és kereskedelmi épület tetőjét láttak el keményhabbal – ennek oka a házak belső hőmérsékletének csökkenése a nyári időszakban, és a víz beszivárgásának megakadályozása télen. Az alkalmazások szintje viszont szintén elmarad a hazaitól, az UV bevonat minőségét beleértve (amely bizonyos objektumokon teljesen hiányzik). Fontos megjegyezni, hogy a rosszabb esztétikai benyomás ellenére ez a módszer teljesen működőképes és általánosa elterjedt. A PUR keményhab az UV védelem hiánya esetén is működőképes marad a háztetőkön.
A 30 mm vastag réteg ára, az UV-védő akril bevonattal együtt 20 és 25 DM / m2 között mozog, vagyis a hazai árakkal szinte azonos. A hab előállításához szükséges nyersanyag rendszerint német beszállítóktól érkezik. Állítólag a legnagyobb görög cég, a Hellafoam már 60 kivitelezett egységgel rendelkezik.

A "PUR habos tetőkkel" a görögországi Kréta szigetén mindenütt, vagyis a látszólag félreeső helyeken is találkozhatunk. Számos formában végzik a kivitelezést - beleértve az égetett cserépből készült sátortetők tetőhéjazatát szórást (pl. Knossos városában). Az első és utolsó "PUR habos tetőket" viszont a Chanii reptéren láthattam, ahol ezzel a módszerrel szigetelték a polgári és a katonai repülőgép hangárokat .

Poliuretán szigetelőrendszerek kivitelezésével:
replika omega

first copy watches omega imitation